PVC-U Leidingsysteem

PVC-U leidingsystemen zijn een bewezen oplossing voor vele industriële toepassingen. PVC-U is een niet gemodificeerd PVC met een hoge chemische resistentie. Hierdoor worden PVC-U leidingsystemen vaak toegepast voor het transport van water, zuren, logen, zouten, alkaliën, basen, organische vloeistoffen en oxiderende stoffen.

Daarom worden PVC-U leidingsystemen vaak toegepast in de waterbehandeling, scheepsbouw, chemische procesindustrie, semiconductor industrie en energie. Deze breed inzetbare kunststof is veilig, efficiënt en betrouwbaar in het gebruik voor uiteenlopende industriële toepassingen.

Drukbereik: tot 16 bar
Temperatuurbereik: 0°C tot 60°C

Van belang voor een veilig en kostenefficiënt leidingsysteem is de materiaalkeuze. Afhankelijk van parameters zoals druk, temperatuur en het te transporteren medium zijn er verschillende oplossingen in kunststoffen mogelijk. Onze kunststof specialisten adviseren u graag in de juiste oplossing voor u.

Belangrijkste eigenschappen

  • Corrosieresistent
  • Lage investering betreffende gereedschappen en apparatuur
  • Zeer goede chemische bestendigheid
  • Aangetoond fysiologisch onschadelijk

Profilplast levert een uitgebreid productaanbod in PVC-U leidingsystemen. Wij hebben een breed assortiment aan buizen, fittingen en appendages. In verschillende diameters en drukklassen en uit voorraad leverbaar. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van PVC-U leidingsystemen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze kunststof adviseurs. Wij helpen u graag verder.

PVC-U buizen

PVC-U fittingen

PVC-U appendages