Efficiënte afwatering van bruggen met de POLO-ECO plus PREMIUM

Een vitaal onderdeel van een brugontwerp is de afwatering. De juiste afwatering van regenwater verhoogt de verkeersveiligheid en verlengt de levensduur van een brug. Deze afwatering had ook veel prioriteit bij de aanleg van de A11 waar 11 nieuwe viaducten en een ophaalbrug zijn gebouwd. Een omvangrijk project met een innovatieve oplossing voor de afwatering.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er in België voor de afvoer van regenwater van bruggen en viaducten gekozen is om met PP POLOECO plus PREMIUM te werken. De POLO-ECO plus PREMIUM heeft met zijn lengtestabiliteit minder beugeling nodig. Een duurzame oplossing die ook succesvol wordt toegepast bij de afwatering van bruggen en viaducten in Duitsland en Oostenrijk.

In het voorjaar van 2014 tot het najaar van 2017 is de A11 aangelegd. Een nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle. De A11, met een totale lengte van 12 kilometer en 11 viaducten en 1 ophaalbrug, zorgt voor een snellere en veiligere verbinding van en naar de Zeehaven van Brugge.

Het Project

Voor het kunststof leidingnetwerk en toebehoren, die een belangrijke rol speelt in de efficiënte afwatering van de viaducten en ophaalbrug, werkt de combinatie Jan De Nul & Franki samen met Profilplast Pipesystems. Het afwateringsproject van de A11 naar Brugge bestaat uit 1.215 meter PP POLO-ECO plus PREMIUM buizen met diameters van Ø400, Ø315, Ø250 en Ø200, hulpstukken en ophangbeugels.

PP POLO-ECO plus PREMIUM

De PP POLO-ECO plus PREMIUM staat garant voor een eenvoudige installatie, hoge duurzaamheid en verbeterde lengtestabiliteit. Hierdoor is er minder beugeling nodig en dus ook minder installatietijd, wat een hoge kostenbesparing met zich meebrengt. De ongekend hoge ringstijfheid en lengtestabiliteit wordt gerealiseerd door de 3-laagse technologie, die de buis ook resistent maakt tegen Uv-straling en druk van buitenaf en dus ook doorhangen.

Er is gekozen voor een POLO-ECO plus PREMIUM leidingsysteem om de hoge lengtestabiliteit en de visuele verbetering ten opzichte van de standaard toegepaste materialen bv. PE100. De buizen zijn licht van kleur. De lichte POLOECO plus PREMIUM buis gaat mooi op in de omgeving.

Efficiënte afwatering met kunststoffen

De afwatering bij bruggen en viaducten met de POLO-ECO plus PREMIUM verhoogt niet alleen de verkeersveiligheid, het is ook een economisch voordelige en duurzame oplossing voor afwatering.

Terug naar archief