PE leidingsystemen chemicaliëntanker

Chemicaliëntankers zijn ontworpen om chemicaliën, over water, in bulk te vervoeren. Voor dit specifieke project waren kunststoffen de uitkomst. Vanwege de te vervoeren chemicaliën was namelijk alleen kunststof als materiaalsoort toepasbaar.

PE 100 leidingsysteem

Voor dit project is gekozen voor een PE 100 leidingsysteem bestaande uit onder andere: buizen, flenzen, bochten T-stukken en vlinderkleppen. PE 100 leidingsystemen zijn een bewezen oplossing voor vele industriële toepassingen. Ook in dit geval bleek PE 100 een veilige en betrouwbare oplossing voor de opslag en transport van dit specifieke medium.

Montage

Rombouts Kunststof Techniek (RKT) heeft het volledige leidingwerk mogen monteren. Naast het leidingwerk heeft RKT ook de volledig vinylester ladders ontworpen en geproduceerd. Hiermee kunnen de 5 meter diepe tanks veilig worden betreden voor inspectie en reiniging. Een totaaloplossing uit kunststoffen.

Meer weten?

Profilplast komt al meer dan twintig jaar aan boord van zee- en binnenvaartschepen en offshore platforms. Wij zijn gespecialiseerd in het toeleveren van industriële kunststofleidingsystemen en halffabricaten. Met behulp van onze customer service en ons technical service center adviseren wij u graag over het gebruik van de juiste kunststoffen. Wij staan altijd voor u klaar. Maar liefst 90.000 producten zijn uit voorraad leverbaar. Daarnaast is onze calamiteitenservice 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u beschikbaar. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing in kunststoffen.

Terug naar archief