Betrouwbare waterbehandelingsinstallatie van PE en PVC

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Dit afval zetten ze om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven om op deze manier een schonere wereld te realiseren.

Voor een van deze processen had AVR een betrouwbare waterbehandelingsinstallatie nodig. Voor deze waterbehandelingsinstallatie moesten er 5 verschillende soorten chemicaliën worden getransporteerd en opgeslagen. Dit met behulp van respectievelijk kunststofleidingsystemen en kunststof tanks. Vanwege de veelvoud aan parameters is er voor dit project gebruik gemaakt van drie verschillende soorten kunststoffen. Namelijk PVC, PE en PFA.

PVC

Kunststof leidingsystemen en halffabricaten worden veel toegepast binnen de waterindustrie (drinkwater, industrieel water en afvalwater). Dit vanwege, onder andere, de reinheid, chemische resistentie, laag gewicht, eenvoudige verwerking en betrouwbaarheid van kunststoffen. PVC bood op dit project uitkomst vanwege de chemische resistentie in combinatie met de mechanische eigenschappen.

PE

De opslagtanks zijn vervaardigd uit PE plaatmateriaal. Dit vanwege de hoge chemische weerstand, druk en temperatuurbereik van de media.

PFA

Tenslotte is een gedeelte van de installatie vervaardigd uit PFA. Er is gekozen voor deze fluorkunststof vanwege de gewenste levensduur in combinatie met de te transporteren media.

Meer weten?

Profilplast is al decennialang actief in de waterindustrie. Wij zijn gespecialiseerd in het toeleveren van industriële kunststof leidingsystemen en -halffabricaten op het gebied van drinkwater, industrieel water en afvalwater. Met behulp van onze customer service en ons technical service center adviseren wij u graag over het gebruik van de juiste kunststoffen. Wij staan altijd voor u klaar! Maar liefst 90.000 producten zijn uit voorraad leverbaar. Daarnaast is onze calamiteitenservice 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u beschikbaar. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing in kunststoffen!

Terug naar overzicht